keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Gluteeniton Runebergin torttu

Huomenna on Runebergin päivä ja tietenkin minunkin pitää saada tätä ihanaa perinneleivosta! Olen joskus aikoinaan saanut käsiini näyttelijä Simo Salmisen torttureseptin - ja ne vievät kielen mennessään. Miksipä reseptillä ei tulisi herkkua myös gluteenittomana =). Löysin tänään myös oikean Runebergin torttuvuoan. Taisi olla iloleipuri-merkkinen - löytyi Ullan Unelmasta.

Runebergin torttuihin tulee:

170 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja kananmunat lisätään vaahtoon yksitellen vatkaten.

1 dl gluteenittomien piparien muruja
1 dl karkeaa riisijauhoa
1 dl hienoa riisijauhoa
1,5 dl perunajauhoja
0,5 - 1 dl mantelilastuja
0,5 tl ksantaania
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan vaahtoon. Taikina riittää juuri sopivasti ko. 6 tortun vuokaan. Paistetaan +170'C 20 - 30 min, kunnes tortut ovat päältä kauniin ruskeita. Annetaan jäähtyä. Koristellaan perinteisesti vadelmahillosilmällä ja sokerikuorrutusrenkaalla vadelmasilmän ympärillä.

Resepti ja vuoka toimivat hyvin! Torttuja ei tarvitse kostuttaa millään, vaan ne ovat sopivan kosteita sellaisenaan. Kiitos Simo Salmiselle oivallisesta reseptistä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyviä

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos oikein paljon! Sain jopa 13 kpl kun jouduin laittamaan amerikkalaisien muffinssien vuokiin. Isoja on sittenkin. Hyviä njam ...

Aino Uppa kirjoitti...

Hienoa, että maistui myös teille ;)