lauantai 4. huhtikuuta 2009

Gluteenittomia leipomoita?

Tutkailin tuossa netin kautta suomalaisia leipomoita - lähinnä kotileipomoita - löytyisikö leipomoa, joka leipoo vain joko gluteenittomia tuotteita tai erityisruokavalioita. Löysin tasan kaksi pientä leipomoa, Elinan Kotileipomon Yli-Iistä ja Caspelundin leipomon Kontiolahdelta. Caspelundin leipomo ei ole virallisesti vielä pystyssä, mutta jospa se sieltä "pystyyntyisi" - onnea matkaan! Mahtaako löytyä useampia??? Jotenkin luulisi, että erityisruokavaliota noudattavat ostaisivat mieluummin kotitekoista tuotetta kuin isomman leipomon massatuotteita... Tuskinpa olen ainoa massatuotteisiin tyytymätön erityisruokavalio-kuluttaja... Itse tietty voi leipoa kivoja tuotteita, mutta välillä tekisi mieli ostaa hyvää valmistakin.

Mikähän näissä massatuotteissa tekee leivistä sitkeitä, kuivia, tärkkelysmäisiä tai sen näköisiä kuin itse jauho olisi pesty pois tuotteesta ja vain sitko olisi jäljellä - kiiltävää "reikäverkkoa" koko tuotteen sisus... Eikö tuotteita voisi kehittää enemmän "normaaliin" suuntaan? Voihan valitus... =)

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Gluteenittomia suklaamunia

Olen katsellut ruokakaupoissa pääsiäismunapussukoita ja etsinyt gluteenittomia vaihtoehtoja. Ja harvassapa nuo näyttää oleva... Pieniä, pusseissa olevia suklaamunia en ole löytänyt gluteenittomana ollenkaan - kaikissa on vehnää. Kävin tutkailemassa myös Lidlin valikoiman, ja sama ongelma näyttää olevan sielläkin. Mutta löytyi sentään jotain gluteenittomanakin!

Candy King kertoo verkkosivuillaan, että heidän tuotteisiinsa on selkeästi merkitty, jos tuote sisältää gluteenia. Ja Candy Kingin namihyllystä löytyy irtomunia, jotka eivät sisällä heidän tuotetiedon mukaan gluteenia. Munat ovat pastilliväreissä, kovakuorisia - mutta hyviä! Niitä on kahta kokoa, pikkurillin ja peukun pään kokoisia =).

Leafin sivuilta löytyy myös gluteenittomia suklaamunia: Disney Peter Pan ja Nalle, Prinsessa, Emäntä, Isäntä ja Kyöpelivuori. Siinäpä sitä onkin jo valikoimaa - voi viettää sitä munarikasta pääsiäistä =).