tiistai 2. marraskuuta 2010

Gluteeniton lihamureke

Mietin, tekisinkö perheelle sunnuntairuoaksi jotain "kokonaista" lihaa, kalaa vai mitä? Ja sitten muistin lihamurekkeen! En ole tehnyt mureketta pitkään aikaan... Olen joskus tehnyt mureketta niin, että taikinaan tulee vain jauhelihaa, suolaa ja mausteita ja saatan kääräistä jotain murekkeen sisään, esim. Halloumi-juustoa. Nyt ajattelin, että voisin tehdä vähän "paremman" taikinan:

800 g sika-nauta-jauhelihaa
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
1 ml mustapippuria
1-2 tl suolaa
2 rkl sipulijauhetta tai 1 sipuli kuutioituna
yrttejä

Rahka, kananmunat, korppujauho ja mausteet sekoitetaan keskenään ja annetaan "turvota" jonkun aikaa. Jauheliha sekoitetaan rahkaseokseen ja taikina muokataan tasaiseksi. Laitoin taikinan leivinpaperin päälle ja tein siitä leipävuoan levyisen suorakaiteen muotoisen levyn. Laitoin levyn toiseen reunaan luumuja ja käärin levyn rullalle leivinpaperin avulla niin, että luumut jäivät murekkeen keskelle. Nostin murekkeen leivinpaperin kanssa leipävuokaan ja paistoin +180'C 60 min.
Murekkeesta tuli todella mehukas ja maistui koko perheelle perunamuusin ja kasvisten kanssa.

Samasta taikinasta voisi tehdä lihapullia tai jauhelihapihvejä.

1 kommentti:

kaisu marjatta kirjoitti...

kuullostaa jo nälkäiseltä!:-))
kala ruokiakin kun löytäisin, kun tytär ei syö lihaa, vain kalaa.