perjantai 18. heinäkuuta 2014

Gluteenittomat vohvelit


Olen tehnyt gluteenittomia lettuja Farinan Lettujauhoseoksella paketin ohjeen mukaan sekä paistinpannulla että muurikkapannulla. Pesen aina sekä paistinpannun että muurikkapannun ennen kuin paistan gluteenittomia lettuja, ettei niissä ole vehnäjäämiä.

Nyt ajattelin kokeilla tehdä samaisesta Farinan taikinasta vohveleita. Taikina saa turvota puolisen tuntia, joten siinä ajassa ehti tehdä alkuvalmistelut: pesin vohveliraudan tiskiharjalla ja pesuaineliuoksella, jottei siinä olisi vehnätaikinasta jäämiä. Saikin toimia aika varovaisesti, jotta vesi pysyi vain vohvelikuvioiden päällä eikä karkaillut reunojen yli :) Kuivasin raudan hyvin ja sitten laitoin raudan kuumenemaan.

Laitoin vohvelirautaan juoksevaa rasvaa ennen jokaista vohvelia. Vohvelit onnistuivat ihan mukavasti, vaikkakin taikina olisi voinut olla hieman paksumpaa. Vettä olisi voinut olla ehkäpä 0,5 dl vähemmän kuin ohjeessa sanottiin... Vohvelit jäivät hieman vaaleiksi keskeltä - johtuiko raudasta vai hieman ohuesta taikinasta... Lämpötilan säätäminen ei auttanut. Seuraavalla vohvelienpaistokerralla selviää, tuleeko paremman värisiä vohveleita, jos teen taikinasta hieman paksumpaa :)